נכון, ויש להבחין בין כלי המחקר השונים לאיכותני וכמותני
נטע ארנון שושני
12.03.20190:05
בלבלת פה קצת בין כמותני ואיכותני – העובדות הכמותניות מראות על קשר, הדעות האיכותניות מכחישות את קיומו!
ענבר סויסה - סגולים
11.03.20198:36
היי נועה, תודה על התגובה. שמחתי להכיר זווית ראייה נוספת
נועה שלם - שחורים
3.03.201917:15
היי ענבר, אני מסכימה איתך לגבי שאלת המחקר האכותנית. בנוגע לכלי המחקר בהם נעזרו החוקרים לשאלת המחקר האיכותנית, לעניות דעתי השאלונים מצביעים על כלי המחקר לשאלת המחקר הכמותית ואילו לשאלת המחקר האיכותנית החוקרים השתמשו רק בראיונות.
היי ספיר, אני מסכימה עם התשובה שלכן לאחר עיון במאמר.
חן סולודר - סגולים
3.03.201917:12
המדיניות החינוכית שאנו מציעות ברמת משרד החינוך היא הקטנת גודל הכיתות בבתי הספר החל מכיתה א'. בדרך זו, יוצרו פערים מועטים יחסית למצב הקיים כיום, משום שהמורה תהיה פנויה ותוכל להקדיש זמן רב יותר לכל תלמיד. בנוסף, ניתן להוסיף שיעורי תגבור ללא תשלום לתלמידים הנזקקים לכך, על מנת שלא יוצרו פערים לימודיים הנובעים ממוצא וממעמד סוציואקונומי.
אנחנו חושבות שעם השינוי במדיניות החינוכית, השינוי התודעתי יחל, משום שהתלמידים יהיו חשופים לגיוון במוצא התלמידים מגיל קטן.
ענבר סויסה - סגולים
3.03.201917:11
2. מהי שאלת המחקר האיכותנית? איך בדקו אותה? מה התשובה? "כיצד תלמידים מבינים את היחסים בין רקע אתנו- מעמדי לבין הסללה בית ספרית?" הבדיקה נעשה כך שבשלושת בתי הספר שנחקרו, אופיים האתנו-מעמדי של התלמידים הלומדים במסלולי הלימוד השונים היה גלוי לעין, שכן בישראל המוצא האתני עשוי לבוא לידי ביטוי במראה החיצוני, בשמות המשפחה, במבטא ובסגנון דיבור, בצריכת תרבות ובביטויים אחרים של "הביטוס". המעמד החברתי-כלכלי בא לידי ביטוי בסגנון חיים, בלבוש ובאזורי מגורים או בשכונות מגורים. לנוכח הדברים האלה, האתגר שניצב בניסוח השאלון ובתכנון הראיונות היה להימנע מסטריאוטיפים העלולים להזמין תגובות צפויות מראש מצד התלמידים. נוסף על כך היה חשוב לשמור על ניסוח פשוט דיו, שיהיה נהיר לתלמידים בני חמש-עשרה. מחקר גישוש ראשוני סייע להגיע לנוסח המדויק והסופי של השאלון. תשובה: גם כאן הסברה היא שיש קשר חלש בין המוצא האתני וגורמים חברתיים כמו רקע כלכלי והשכלת ההורים לבין הצבה במסלולי לימוד שונים. השקפה זו היא של מורים ותלמידים כאחד. הסברה הנוספת שזהה למחקר הכמותי היא שהתלמידים שמים דגש רב על עקרון המריטוקרטיה הגורס כי יש שוויון הזדמנויות בין התלמידים השונים וכי ככל שאתה משקיע יותר כך הציונים שלך יהיו גבוהים יותר וכך תוצב במגמות יוקרתיות יותר.
הפער בא לידי ביטוי בתוצאות המחקר הכמותי אל מול תוצאות המחקר האיכותני בכך ש,
במחקר הכמותי, נמצא כי יש קשר בין מוצא אתני לבית הצבת התלמיד במגמות לימוד (לדוגמה, 45% מתוך 73 נשאלים הלומדים במקצועות מדעיים הם אשכנזים וילדים להורים בעלי השכלה גבוהה לעומת 1.4% הלומדים במקצועות מדעיים מזרחיים וילדים להורים ללא השכלה ) לעומת המחקר האיכותני, שבו הנשאלים סברו כי אין קשר בין המוצא האתני והשכלת ההורים לבית ההצגה במסלולי הלימוד. ניתן להסביר את הסתירה בכך שבניגוד לתוצאות, התלמידים והמורים לא מוכנים לקבל את הטענה שיש קשר בין המוצא האתני לבין ההסללה של התלמידים. בנוסף, כאשר התלמידים רואיינו הם סירבו בתוקף לשתף פעולה עם ה"גזענות" לכאורה שהם הרגישו שהמראיינים מפגינים בשאלותיהם. עם זאת, כאשר התלמידים החליפו את המושגים "אשכנזים" ו "מזרחים" ב "פריקים" ו "ערסים", הם הרגישו יותר בנוח להגיד שיש הבדלים בין הקבוצות.
1. מהי שאלת המחקר הכמותנית? איך בדקו אותה? מה התשובה? שאלת המחקר הכמותנית: א. באיזו מידה התלמידים סבורים כי האינטיליגנציה של התלמיד, השקעתו בלימודים וחריצותו, מצבה הכלכלי של משפחתו, עידודם של הוריו ותמיכתם- משפיעים על ההצבה במסלול לימוד מסויים הבדיקה נעשה באמצעות שאלונים כך שהתשובות סומנו בסולם בן חמש אפשרויות, מ"מסכים מאוד" עד "כלל לא מסכים". ב. הקשר בין מוצא והשכלת ההורים לבין השמה במסלולי הלימוד השונים. תשובה: א.התלמידים סברו כי למוצא העדתי יש קשר חלש להצבת המסלול הלימודי ומנגד סברו כי קיים קשר חזק בין השקעה וחריצות לבין ההצבה במסלול הלימוד. ב.תוצאות המחקר הראו כי יש קשר בין מוצא עדתי והשכלת ההורים לבין הצבה במסלולי הלימוד השונים.
תגובות אחרונות
נכון, ויש להבחין בין כלי המחקר השונים לאיכותני וכמותני
בלבלת פה קצת בין כמותני ואיכותני – העובדות הכמותניות מראות על קשר, הדעות האיכותניות מכחישות את קיומו!
היי נועה, תודה על התגובה. שמחתי להכיר זווית ראייה נוספת
היי ספיר, אני מסכימה עם התשובה שלכן לאחר עיון במאמר.
אנחנו חושבות שעם השינוי במדיניות החינוכית, השינוי התודעתי יחל, משום שהתלמידים יהיו חשופים לגיוון במוצא התלמידים מגיל קטן.
במחקר הכמותי, נמצא כי יש קשר בין מוצא אתני לבית הצבת התלמיד במגמות לימוד (לדוגמה, 45% מתוך 73 נשאלים הלומדים במקצועות מדעיים הם אשכנזים וילדים להורים בעלי השכלה גבוהה לעומת 1.4% הלומדים במקצועות מדעיים מזרחיים וילדים להורים ללא השכלה ) לעומת המחקר האיכותני, שבו הנשאלים סברו כי אין קשר בין המוצא האתני והשכלת ההורים לבית ההצגה במסלולי הלימוד.
ניתן להסביר את הסתירה בכך שבניגוד לתוצאות, התלמידים והמורים לא מוכנים לקבל את הטענה שיש קשר בין המוצא האתני לבין ההסללה של התלמידים. בנוסף, כאשר התלמידים רואיינו הם סירבו בתוקף לשתף פעולה עם ה"גזענות" לכאורה שהם הרגישו שהמראיינים מפגינים בשאלותיהם. עם זאת, כאשר התלמידים החליפו את המושגים "אשכנזים" ו "מזרחים" ב "פריקים" ו "ערסים", הם הרגישו יותר בנוח להגיד שיש הבדלים בין הקבוצות.
מקורות קשורים
כיצד עורכים פוסט כתוב?
פנים אמיתיות
אמנון לוי בערוץ 10
חלוקה לקבוצות
משתתפים
ענבר סויסה - סגולים
נטע ארנון שושני
ספיר משיח - סגולים
דור טלבי - שחורים
נועה שלם - שחורים
חן סולודר - סגולים